Carregant...


#JornadaEcoAPPre-jornada
Introducció a l’ecografia i estudi FAST abdominal


Divendres, 15 de juny


Carta de presentació

Aquest any, a les II Jornades d’Ecografia en Atenció Primària organitzades pel Grup de Treball d’ecoAP de la CAMFIC, us volem oferir unes pre-Jornades la tarda abans, el 15 de Juny d’enguany.

Aquestes pre-Jornades estan orientades a la gent que no ha agafat mai una sonda ecogràfica, però que li interessa començar a manejar un ecògraf i veure quines possibilitats té en la nostra pràctica clínica diària.

És per això que a les persones que comenceu de nou en aquesta tècnica us recomanem que us hi apunteu. Farem un repàs dels principis físics de l’ecografia, els seus principals artefactes, la manera d’interpretar l’imatge ecogràfica i el maneig bàsic dels botons d’un ecògraf.

Tot seguit us ensenyarem l’anatomia ecogràfica normal de l’abdomen per poder realitzar un estudi FAST abdominal (Focused Assesment with Sonography for Trauma).

Seran unes pre-Jornades eminentment pràctiques, pel que farem grups reduïts de 5 persones amb un ecògraf, un docent i un model cadascun. D’aquesta manera tothom tindrà temps per començar a explorar amb l’ecògraf.

L’objectiu d’aquestes pre-Jornades és que pugueu aprofitar més les Jornades de l’endemà i així poder aprendre més coses als tallers pràctics que farem.

Benvinguts a l’epidèmia dels ultrasons !!

David Teixidó
President del Comitè Organitzador

Programa


II Jornades EcoAP 2018: “Una mirada nova”


Dissabte, 16 de juny


Carta de presentació

Us volem donar la benvinguda a les II Jornades d’Ecografia en Atenció Primària organitzades pel Grup de Treball d’ecoAP de la CAMFIC. Tindran lloc els dies 15 i 16 de Juny a la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya.

Aquest any hem triat com a lema “Una mirada nova”. Ens volem centrar en enfocar l’ecografia com una eina més per explorar els nostres pacients i com una ajuda per la seva orientació diagnòstica i evolució, ja no com una exploració complementària. Tenim que mirar els pacients d’una nova manera, com ja diuen alguns, als quatre pilars de l’exploració física (inspecció, palpació, percusió i auscultació) n’hem d’afegir un cinquè: insonació. Hem de poder mirar els pacients per dins a través dels ultrasons per completar la nostra exploració.

En aquestes II Jornades volem fer èmfasi en l’ecografia pulmonar, encara força desconeguda per molta gent, i de la seva utilitat pels metges d’Atenció Primària i urgències. És per nosaltres un plaer poder comptar amb experts mundials en el tema de l’ecografia pulmonar com és el Dr.Giovanni Volpicelli i el Dr.Fabrizio Elia, que vindràn expressament d’Itàlia, juntament amb la Dra.Laura Conangla del nostre Grup de Treball, que ens explicaran la seva visió i la seva experiència en aquest tipus d’ecografia.

Per la gent que no ha agafat mai una sonda ecogràfica, aquest any farem un curs bàsic inicial la tarda abans, en format de pre-jornada, per aprendre el maneig bàsic de l’ecògraf i fer un estudi FAST abdominal. D’aquesta manera podreu aprofitar més les Jornades de l’endemà.

També oferim 14 tallers pràctics, de nivells diferents, amb algunes novetats respecte les anteriors Jornades, on cada participant podrà triar els que més li interessin. No pretenem fer un curs complet de formació de cada tipus d’ecografia, però sí un tastet pràctic per veure el que podem fer amb un ecògraf.

Finalment, a la tarda hem preparat una gimcana ecogràfica, amb l’objectiu d’aprofundir en l’ecografia multiorgan com a eina per resoldre diferents situacions clíniques.

Esperem que us agradin aquestes Jornades i sobretot que us siguin útils per la vostra pràctica clínica diària, i recordeu, a partir d’ara: inspecció, palpació, percusió, auscultació i..…INSONACIÓ.

David Teixidó
President del Comitè Organitzador
      Vicenç Canal
President del Comitè Científic

ProgramaComité científic i organitzador


Comité Científic:
President: Vicenç Canal.
David Teixidó, Antonio Nieto, Pepa Bertran, Laura Conangla, Anna Maria Rodríguez, Carme Berbel, Lidia Evangelista, Mònica Solanes.

Comité organitzador:
President: David Teixidó.
Antonio Nieto, Pepa Bertran, Emma Gabarre, Clara Alavedra, Laura Conangla, Lorena Diez, Imma Sierra, Pere Guirado, Neus Martínez

Visita guiada a Vic (Diumenge 17 de Juny, inici a les 10:00h)

Punt de trobada al Mercadal, sota el rellotge de l’Ajuntament, situat al Carrer Ciutat núm.1 (en una cantonada de la Plaça Major). Allà explicarem la plaça i els seus edificis. Continuarem a dins de l'Ajuntament per visitar, entre altres sales, el menjador que va pintar Josep Mª Sert per encàrrec de la Coco Chanel. Anirem cap a la catedral resseguint els carrers antics fins a arribar davant del campanar romànic del segle XI. A la catedral visitarem la nau central amb les darreres pintures de Sert. Tot seguit passejarem cap al pont de Queral, veurem les muralles de Pere III i entrarem pel portalet cap al Temple Romà. Després podem fer una visita al Museu Episcopal, considerat un dels millors museus d'Europa en pintura romànica i gòtica.

Les millors imatges de les I Jornades ECOAP 2016


Comunicacions

Col·labora:

  •    


“Per asistir a la jornada has de tenir uns coneixements mínims d’ecografia, si no has agafat mai una sonda ecogràfica et recomanem que també t’inscriguis a les pre-jornades”.

INSCRIPCIÓ PRE-JORNADA

IMPORTANT:
Aquest curs no és d'accès lliure, només està dirigit als assistents de la Jornada del dissabte.


Preu: 50 €

Socis: 20 €


Inscripció

INSCRIPCIÓ JORNADA

Preu: 300 €

Socis: 160 €

Inscripció
group-icon

125 Participants

session-icon

25 Ecògrafs

session-icon

40 Equip docent